Ontmoet jonge activisten die ons sociale dilemma aanpakken

Het is geen geheim dat sociale media niet ten dienste staan ​​van de generatie die ermee is opgegroeid, aangezien steeds meer onderzoeken een verband aantonen tussen meer tijd besteed aan sociale-mediaplatforms en meer tarieven van depressie. De generatie die het meest door deze platforms wordt getroffen, kan echter ook degene zijn die hen helpt bij het herontwerpen.  

Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen vergadering en Op onze voorwaarden als de winnaars van Het sociale dilemma start-up grant, een wedstrijd georganiseerd in samenwerking met LookUp.Live die jonge mensen uitdaagt om met oplossingen te komen voor hoe we technologie kunnen herschikken om de belangen van mensen te dienen, niet de winst.

Asmbl en On Our Terms voegen zich bij tien andere teams in de LookUpLive startup-community die mentorschap en $ 2,500 aan startgeld zullen ontvangen om hun ideeën verder te ontwikkelen. We wensen hen veel succes terwijl ze aan een reis van zes maanden beginnen in het leiderschapslab van LookUp Live, waar ze in contact zullen komen met andere jonge changemakers die samen een toekomst bedenken waarin technologie ons dient, in plaats van ons uit te buiten.

ASMBL

vergadering is een non-profit social media platform dat is ontworpen om activisten te verbinden met de goede doelen waar ze om geven, door alle tools te centraliseren die nodig zijn "om te organiseren voor een meer rechtvaardige toekomst".

Het is het geesteskind van Stanford-studenten Alma Andino-Frydman, Anastasia Sotiropoulos, Chloe Shrager, Grant Biskho en James Chao. 

Asmbl geeft prioriteit aan authentieke online relaties, het vermijden van "like"-tellingen en een volger/volg-formaat ten gunste van het promoten van een wederzijds netwerk van activisten. Het team stelt zich "de volgende sociale beweging voor die op Asmbl voortkomt".

Bekijk de winnende pitchvideo van Asmbl.

OP ONZE VOORWAARDEN

Op onze voorwaarden is een multimediacampagne "van jongeren tot jongeren" die bedoeld is om hun leeftijdsgenoten voor te lichten over gegevensrechten en wat het echt betekent als u de algemene voorwaarden van populaire sociale mediaplatforms accepteert.

Het team achter On Our Terms is Hannah Chung, Felix Breitbach, Mya Davis, Young Kim, Sam Breitbach en Peter Suh van USC Iovine en Young Academy.

Door inhoud zoals satirische video's en toolkits over veilig gebruik van sociale media te produceren, hopen ze niet alleen jonge mensen op te leiden, maar een beweging aan te wakkeren om verantwoordelijkheid te eisen van techleiders om "gebruikersgegevens en privacy te beschermen 'op onze voorwaarden'.

Bekijk de winnende pitchvideo van On Our Terms.

We zijn verheugd om samen te werken met LookUpLive om de gemeenschap van jonge mensen te ondersteunen die ons helpen een nieuwe toekomst voor technologie voor te stellen.